Família Portavella / Portabella
Copyright © 2015 by "TOT MICRO"  ·  All Rights reserved  ·  E-Mail: totmicro@totmicro.com
El novembre del 1989 vam tenir el goig de celebrar el 500 aniversari de la boda dels nostres avantpassats Antoni i Francina, des dels quals tenim gairebé complet un frondós "arbre de família", amb totes les branques i ramificacions. Disset generacions omplen aquests cinc segles d'existència documentada. Amb tot, els orígens són més llunyans. Hi ha documents acrediten l'existència de la casa pairal de Les Lloses, almenys des del segle X.

Aquest immens arbre va ser fruit d'una llarga, meticulosa i pacient obra d'investigació de Jesús Portavella Isidoro furgant en arxius parroquials, diocesans i notarials. A més va poder aprofitar treballs sectorials realitzats anteriorment per Miquel Portavella Casanova i Josep Portabella i completar-los amb les dades que moltes famílies van facilitar.

La celebració d'aquest mig mil·lenni va ser l'ocasió de recopilar prop de 450 famílies, amb primer o segon cognom Portab/vella. Tot seguit l'entusiasme de Jesús Portavella per la nostra història li va suggerir la idea de fer un "Directori" de les famílies catalogades que pogués estar a l'abast de tots nosaltres.

Desgraciadament no va ser "pensat i fet". Per diverses circumstàncies, complicacions i dubtes en la manera de presentar-lo s'ha anat retardant aquesta publicació. L'arbre, ni que sigui genealògic, és un ésser viu que dia a dia creix i modifica la seva fesomia. En Jesús es resistia a acceptar aquesta veritat tan òbvia. Però la realitat de la vida s'ha imposat a l'escrupolós desig, més gratificant, de fer una cosa actualitzada i amb total exactitud.

Això vol dir que hi trobareu alguna que altra errada. S'ha confeccionat amb les dades recollides amb motiu del 5è Centenari, les fitxes que vau rebre i alguns havíeu tingut l'amabilitat de retornar complimentades, i altres correccions recollides per diverses vies. Accepteu el treball realitzat amb tota la bona voluntat, dedicant-li moltes hores. No cal dir que totes les esmenes i omissions que li notifiqueu seran recollides i anotades diligentment. Podeu estrenar el Directori per trobar la seva adreça.

Una última paraula d'admiració i reconeixement a Jesús Portavella Isidoro per la labor realitzada, i també agrair la col·laboració d'Eusebi Calonge Portabella que, amb el seu domini de la informàtica, ha fet el programa base per aquest Directori.
Benvinguts
WELCOME TO OUR COMPANY
WYSIWYG Web Builder
Benet Portabella Serra ( 1.847 - 1.897 )
Us podem ajudar si esteu interessats en saber dels vostres avantpassats o trobar familiars.
Qualsevol comentari serà benvingut. Podeu contactar amb nosaltres a través de:

Jesús Portavella Isidoro
j.portavella@coac.net
Tel. 93 3213545

Fèlix Portabella Padró i Dolors Clotet Fàbrega
totmicro@totmicro.com
Carles Portabella Fàbrega
Barcelona, maig del 1994
Benvinguts

Informació d'interés

Llengenda Portavella

Escuts

Arbre Genealògic

Fotos i Trobades

Homenatge Jesùs 2010

Rècord Català Arbre Genealògic

Reculls de Premsa